31 Μαΐου 2014

H.. ανάπτυκση.. στην Υγεία ( απ`έξω κούκλα)


30 Μαΐου 2014   9:10 μ.μ.

Μεταφερω εικονες  και  εμπειρια απο ιδιωτικη κλινικη στο κεντρο της Αθηνας,εν έτει 2014.

Εισοδος γκλαμουρατη με συντριβανια εσωτερικά,μοκέτες και παχιά χαλιά..Πορτες με φωτοκύτταρο εννοείται.Ρεσεψιον επιβλητική στα ..ψηλά να προσδιδει κυρος.Η υπάλληλος υποδοχής  με χαμογελο  απαστραπτον  και μόνιμο ( παει για παρεση προσωπικου νευρου) και ντυσιμο ..Γιαννας Αγγελοπουλου-Δασκαλακη..Σαλονι ευρυχωρο..καναπεδες απο δερματινη, σε χρωματα νεωτερικά..φυστικί ..λαχανί..ροδακινι..
Ο καθαρισμος της εισοδου και των τζαμαριών  συνεχης, σχεδον καθε μια ώρα..Οι κυρίες της καθαριότητας( με τις συγχρονες ελαστικές σχεσεις εργασιας φανταζομαι) μακιγιαρισμένες και ντυμένες στην ..πενα..με ποδιτσες απο πάνω..(δεν κάνω πλακα)...Προφανώς τις υποχρεώνουν, ειναι και αυτο θεμα  "φαίνεσθαι" και πρεστιζ της επιχείρησης.

Προχωράμε στα ενδότερα τώρα..η προισταμένη  νοσηλευτρια, του ορόφου,επισης με εντονο ρουζ, κραγιον και μακιγιαζ, όσο για ντυσιμο ..βραδινό..απο μπουζούκια και περα..
Και παμε λιγο πιο μεσα .Θαλαμοι δικλινοι αλλα σαν κελια.Κυριολεκτικά σαν κελια.Ο επισκεπτης πρεπει να σταθει στο πλαι ρουφωντας την κοιλια του για να χωρεσει.Ο γιατρος και το νοσηλευτικο προσωπικο εχουν προσβαση μονο απο τη μια πλευρα του ασθενους..και για να κανουν ιατρικη  πραξη ,δουλεια ρουτινας δλδ να αλλαξουν εναν ορό, να κανουν νοσηλεία, να βαλουν ενα θερμομετρο, να εξετάσουν τον ασθενη θα πρεπει να σηκωσουν ορθιο τον διπλανο  ή να τον έχουν αγκαλια !

Οι προθαλαμοι, σωλήνες και αυτοί  και ο σταθμος προισταμένης τα ιδια..στριμωγμενος σε ένα χωλ !..Κλιμακοστασιο και ασανσερ με το ζορι δυο ατομων.Ασανσερ για φορεια...χαχα..μονο για φορεια!..ο νοσηλευτης απο τη σκάλα και το παραλαμβανει στον αλλο όροφο !..Εξοδος διαφυγής ή κινδυνου, ανύπαρκτη.Αντιλαμβάνεστε την τραγωδια σε περιπτωση κατι έκτακτου, ενος σεισμου ή πυρκαγιας.Ανθρωποι υγιεις δεν θα μπορουν να διαχειριστουν μια τετοια κρισιμη κατάσταση  σε αυτες τις συνθηκες ασφυξίας, ποσο μαλλον  ασθενεις, φρεσκοχειρουργημενοι και ανημποροι.Αληθεια πως διδονται εδω οι άδειες...;;. Νοσηλευτες και νοσηλευτριες παιδακια, που κανουν πρακτικη εξασκηση ή που μολις βγηκαν απο τις σχολες ( οι περισσοτεροι απο ιδιωτικα εκπαιδευτήρια)..σε τετράωρη ανασφαλιστη εργασια, άπειρα και άβουλα ,παρατημενα χωρις καθοδήγηση..ρομποτ οδηγιων τυφλοσουρτη.

Ετσι και δεν παει  κάτι οπως προβλεπεται..πανικος, χαος και ο υπευθυνος καπου εκεί αλλά ..μακριά.Γραφεια γιατρων για μια συσκεψη,γιατροι υπευθυνοι θαλαμου ή οροφου,γιατροι εφημερευοντες..εννοειται δεν υπαρχουν.Ο υπευθυνος γιατρος για καθε ασθενη ειναι αυτος που τον έχει αναλαβει (συνηθως χειρουργος) και τις περισσοτερες φορες ειναι σε καποιο τηλεφωνο και εκτος νοσοκομειου μιας και συνεργαζεται και με άλλα- αρκετα -αντιστοιχα ιδρυματα ανα την πολη την ευρυτερη (απο την Κηφισιά μεχρι τον Πειραιά).Φαρμακα στο μισο των περιπτώσεων δεν υπάρχουν.Οι νοσηλευομενοι τεχνηέντως και με τροπο παροτρυνονται να έχουν τα απαραιτητα για τη νοσηλεια τους φαρμακα μαζί τους.Πολλες φορες μάλιστα ένα φαρμακο που λειπει ( μια γαστροπροστασια ας πουμε απο το στομα) το παρεχει ο ασθενης των διπλανών θαλάμων.Ετσι η νοσηλεια πχ του 402 αποψε..ειναι ευγενική χορηγια  του 407,του 408..ποιος ξερει;; για ρώτα!Το φαγητό ..χαχα..μονιμο μενού..κοτοπουλο με ρυζι, μεσημερι -βράδυ !...Συμβαση με τον εοπυυ βεβαιως.. χμ αλλα λιγο θολή και σε ένα ποσοστό..

Ο γιατρος εννοειται απ`εξω και τα υπολοιπα των νοσηλειων ..μετρητοις..ΑΤΜ..λιγο πριν την γκλαμουρατη εισοδο..στριμωγμενο κι αυτο..αλλα εμφανες.Αυτα ..ειδες κατι αυτα..
Καλοπληρωμενες τριτοκοσμικες υπηρεσιες Υγειας σε περιτύλιγμα χρυσόχαρτου.Αυτή ειναι η Μνημονιακή συγχρονη απάντηση στην καταρρεουσα Δημοσια Υγεια.Και αυτή ειναι η καλή εκδοχή..για τον καλό κόσμο..Πως το έλεγαν οι Τρυπες εκεινο το τραγουδι..για μια γριά πουτάνα που ξυρίζει τα πόδια της..

ΥΣ.Νεο "υπερσύγχρονο " διαγνωστικό κέντρο στην  επαρχιακή πολη μας,σε διαφημιστικές του επιστολες κομπάζει για την συνεργασία του μεσω τηλε-ιατρικης και όχι μόνο, με τους καλύτερους- όπως λέει-γιατρούς των Αθηνών.Αγαπητοι φιλοι και συναδελφοι..συγχωρειστε με για την παρατηρηση,αλλα λιγο επαρχιώτικο δεν  ακούγεται αυτο..;; Πως θα ακούγονταν ας πουμε να διαφημιζατε τη συνεργασία σας με " τους καλύτερους γιατρούς των... Βρυξελλών !!! "...;;
Καλυτερο αυτό.Νομίζω..;;

Γ.Γ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου