2 Φεβρουαρίου 2016

Το Φλιντ ήταν μόνο η αρχή;


Το Ντιτρόιτ καταρρέει. Ερχεται τρίτο στην Παγκόσμια Κατάσταση Ύδρευσης,λόγω τοξικότητας στο πόσιμο νερό

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια κατανάλωσης τοξικού νερού και βλάβες που μεταφράζονται σε εγκεφαλική βλάβη, μαθησιακές δυσκολίες ,προβλήματα στην εγκυμοσύνη δηλητηρίαση από μόλυβδο και μόνιμες επιπτώσεις στην φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών ,το νερό του Φλίντ κρίθηκε ακατάλληλο

Στο Ντιτρόιτ, 96 χιλιόμετρα νότια του Φλιντ,οι άνθρωποι ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Σύμφωνα με τα αρχεία απογραφής Ντιτρόιτ, το 60% των νοικοκυριών με παιδιά κάτω των 18 ετών ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Από τους 200.000 πελάτες της υπηρεσίας ύδρευσης του Ντιτρόιτ, 108.000 έχουν 60 ημέρες καθυστέρηση στους λογαριασμούς, και η παροχή νερού εχει διακοπεί, με αποτέλεσμα πολλοί να συλλέγουν το νερό της βροχής για καθημερινή χρήση. Και η φρικτή αλήθεια δεν σταματά εδώ. Ο Darrel Earley, ο διαχειριστής έκτακτης ανάγκης ο οποίος επέβλεπε την αλλαγή πηγής υδροδότησης στο Φλίντ ,είναι τώρα υπεύθυνος των δημόσιων σχολείων του Ντιτρόιτ.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φωτοφραφίες που ελήφθησαν από εκπαιδευτικούς του Ντιτρόιτ οι οποίες είναι το λιγότερο συγλονιστικές και μιλούν με χίλιες λέξεις για την τρέχουσα κατάσταση της πόλης.

Αλλού, στην Αμερική ...

Φλιντ και Ντιτρόιτ δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις στην Αμερική, όπου το σύνολο της υποδομής (παροχής νερού ) είναι υπο κατάρρευση .Από το 2013 μέχρι το 2014, αξιωματούχοι της πόλης σε Σακραμέντο και Καλιφόρνια, κυριολεκτικά πειραματίζονται για επολογή φθηνότερης επεξεργασίας νερού εν αγνοία των κατοίκων. Το αποτέλεσμ; Για σχεδόν ένα χρόνο,οι άνθρωποι στο Σακραμέντο εκτέθηκαν σε τοξικές χημικές ουσίες που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, αποβολών και γενετικών ανωμαλιών.

Όχι πολύ καιρό πριν, ένα μεγάλο μέρος του κεντρικού Τέξας βρέθηκε στα πρόθυρα μια παρόμοιας καταστροφής, όταν οι τοπικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν το γεγονός για αυξημένα όρια ραδιενεργού ραδίου στο πόσιμο νερό .Αυτό οδήγησε στην απόρριψη των χαλυβδοσωλήνων ύδρευσης. Φαίνεται ότι το νερό ήταν τόσο μολυσμένο, που θα οδηγήσει σε ένα επιπλέον ασθενή με καρκίνο για κάθε 400 άτομα.
Είτε στο Τέξας, είτε στην Καλιφόρνια είτε στο Michigan, φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι οι τελευταίοι που γνωρίζουν σχετικά με τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται η υγεία τους .

Υπό το φως όλων αυτών των γεγονότων και, ενδεχομένως,πολλών άλλων που θα ακολουθήσουν συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για το φιλτράρισμα, τον καθαρισμό και την αποθήκευση το δικό τους νερού.

\πηγή  worldtruth.tv-detroit

Who's  next ?.. ο επόμενος θα είναι εκει όπου η φθηνότερη επιλογή ,προς χάριν των κερδών της "αγοράς" υπερισχύει του δημόσιου συμφέροντος και της υγείας των πολιτών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου