4 Ιουνίου 2016

Οι Σκουριές εκπέμπουν SOS

 
"Θα έρθει η μέρα που ο Αρναούτογλου θα λέει στον καιρό:
Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης απο τις Σκουριές ! "

2.162 τόνοι σκόνης την ώρα θα παράγονται στους χώρους του επιφανειακού μεταλλείου Σκουριών της Ελληνικός Χρυσός Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνον η τρομακτική ποσότητα της σκόνης αλλά και η σύσταση της, όπως προκύπτει μέσα από την ίδια τη ΜΠΕ της εταιρείας και τις αναλύσεις που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ. Το μετάλλευμα και τα στείρα των Σκουριών περιέχουν ένα ορυκτό του αμιάντου σε ποσοστό 3% και 8% αντίστοιχα, δηλαδή κατά μέσο όρο 5% σε όλα τα προϊόντα της εξόρυξης.Με λίγα λόγια απο τους 2.162 τόνους σκόνης οι 108 τόνοι την ώρα θα είναι σκόνη αμίαντου .
Επίσης η περιεκτικότητα του χαλαζία (silica) στη σκόνη της εξόρυξης είναι 40%, ήτοι 865 τόνοι την ώρα.Έτσι λοιπόν το συνολικό καρκινογόνο υλικό της σκόνης του ηφαιστείου «Σκουριές» – εξαιρώντας τα βαρέα μέταλλα – θα ανέρχεται σε 973 τόνους/ώρα ή 23,352 τόνους/μέρα.
Δεδομένου ότι η λειτουργία της εξόρυξης (ΜΠΕ πιν. 5.3.9-3 σελ. 5.3-105) θα είναι 24 ώρες το 24ωρο επί 345 μέρες το χρόνο, η καρκινογόνος σκόνη θα είναι περίπου 8 εκατ. τόνοι/έτος!

ΥΓ.Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στον αμίαντο.

Και κατά τον Αίολο (στρατηγό άνεμο) ,οι σημάντορες άνεμοι μεταφέρουν αυτή τη σκόνη χιλιόμετρα μακριά...
Οι κάτοικοι της περιοχής δικάζονται στις 9 Ιούνη γιατί παλεύουν .Δικάζονται γιατί δεν θέλουν να καταστραφεί ο τόπος τους (μας) ,στο όνομα μιας "ανάπτυξης" με αποκλειστικό κέρδος αυτό των πολυεθνικών
.Η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου των Σκουριών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου