22 Οκτωβρίου 2016

Είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι λαοί ;

Και ενώ όλη η ΕΕ τελεί υπο την κατοχή των λόμπι και των πολυεθνικών μια μικρή περιοχή του Βελγίου αντιστέκεται .
Η μικρή Βαλονία είπε , και προφανώς εννοούσε, ΟΧΙ .Η CETA (για την ώρα ) κατέρρευσε.
Αν και ασκούνται τεράστιες πιέσεις για να υποχωρήσει ,η Βαλονία απέρριψε τις νέες παραχωρήσεις που έγιναν και συνεχίζει να αντιτίθεται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA)

Παρότι οι κυβερνήσεις των 28 χωρών μελών της Ε.Ε. υποστηρίζουν τη λεγόμενη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) με τον Καναδά, το Βέλγιο δεν μπορεί να δώσει τη συναίνεσή του, εάν δεν διαθέτει την έγκριση των πέντε τοπικών κυβερνήσεων.
Το τοπικό Κοινοβούλιο της Βαλονίας έχει ήδη ψηφίσει με 46 ψήφους υπέρ της απόρριψης και 16 κατά.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρξει η πολυπόθητη υπογραφή του Βελγίου, επομένως η συμφωνία πιθανότατα δεν θα εγκριθεί.
Προς το παρόν η Βαλονία δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στα σχέδια των πολυεθνικών που χρησιμοποιούν την καναδική συμφωνία ως κερκόπορτα στην Ευρώπη.

Ο "πόλεμος" από ΜΜΕ του Βελγίου και οχι μόνο ,θυμίζει μέρες του δικού μας Δημοψηφίσματος .Ήδη βάλουν εναντίον του Μανιέ και δαιμονοποιούν τους γαλλόφωνους σοσιαλιστές του Βελγίου.
ΜΜΕ ,λομπίστες ,καναδοί και ευρωπαίοι "αξιωματούχοι" δεν μπορούν να καταλάβουν πως μία περιφερειακή oμοσπονδία (regional federation) μπορεί να πεί ΟΧΙ και να χαλάσει αυτόν το υπέροχο νέο τρόπο ζωής που μας υπόσχονται.

Ο Christoph Leitl του Global Chamber Platform δήλωσε :Είναι τρελό. Αν επιτρέψουμε σε ένα περιφερειακό κοινοβούλιο να εμποδίσει μια εμπορική συμφωνία ,που θα ωφελήσει το σύνολο της ΕΕ,που θα μας οδηγήσει αυτό ;

Είναι δυνατόν,λένε, 3,6 εκατομμύρια να μπλοκάρουν τη συμφωνία των πολυεθνικών; Ουσιαστκά η ερώτηση είναι :Είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι λαοί ;

Για τους ίδιους που λένε όλα αυτά είναι απολύτως λογικό μια επιτροπή τεχνοκρατών ,μη εκλεγμένων από κανένα λαό ,οι οποίοι μπαινοβγαίνουν με χαρακτηριστική ευκολία από την ΕΕ στα διοικητικά συμβούλια πολυεθνικών ,ΔΝΤ,Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων "ευαγών ιδρυμάτων" και τούμπαλιν ,να αποφασίζουν για το "Ευρωπαϊκό κεκτημένο"

θούριος Τύπος

ΥΓ. Στο μεταξύ ο κ.Σταθάκης ,με άρθρο του στην Efsyn υπεραμύνεται των θετικών της συμφωνίας (είναι τρελοί αυτοί οι Βέλγοι ,δηλαδή) .Όλα τα επιχειρήματα για «νομικά δεσμευτική δήλωση» που θα είναι μέρος της Συμφωνίας,έχουν ήδη καταρριφθεί από την πραγματικότητα σε πολλές περιοχές του πλανήτη ,αλλά και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που προσφέρει γη και ύδωρ στους "επενδυτές"  (π.χ Σκουριές : η Eldorado και θα προχωρήσει την καταστροφή στις Σκουριές,αλλά και θα μπορεί να σύρει τη χώρα στα δικαστήρια και να διεκδικεί αποζημιώσεις ).

ΥΓ2 .Την ίδια μέρα που οι δανειστές απαιτούν απολύσεις εκπαιδευτικών ,ο υπουργός μας λέει για δικαιωμάτα των εργαζομένων (συλλογικές συμβάσεις ,κατώτερο μισθό κ.λ.π.) σύμφωνα και με τα πρότυπα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.Αυτή η Διεθνής Οργάνωση  Εργασίας, δεν πρέπει νά έχει πάρει είδηση τι συμβαίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα.
Η μήπως εννοεί ο υπουργός πως η  Διεθνής Οργάνωση Εργασίας θα εγγυηθεί τα μνημονιακά "δικαιώματα" εργασίας...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου