7 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΣΟΣ αποδεικνύεται ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


Διάτρητη αποδεικνύεται η συμφωνία παραχώρησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, στον Τουρκοαραβικό όμιλο Apollo Investment Holdco αντί μάλιστα του ευτελούς τιμήματος των 393.152.844 ευρώ ύστερα από έγγραφο-φωτιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ), που δημοσιοποιεί η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης. Με τη συμφωνία αυτή προκαλείται βλάβη, εις βάρος του καλώς εννοούμενου Δημόσιου Συμφέροντος και κυρίως, όσον αφορά στο ζήτημα της προστασίας που απολαμβάνει, διαχρονικά, η Κρατική Περιουσία.

 Όπως προκύπτει από το έγγραφο-ντοκουμέντο αυτό, της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά, της ΑΔΑ, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει υποβληθεί από 24/6/2015... στο Εθνικό Κτηματολόγιο, Δήλωση Ιδιοκτησίας για την εν λόγω έκταση, για Δημόσιο Δάσος, 436,20 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα στο Ελληνικό Κράτος και μάλιστα σε εκτός σχεδίου περιοχή. Αρμόδιο δε για την προστασία του είναι, σύμφωνα με το Νόμο, το Δασαρχείο Πειραιά, το οποίο έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει και να έχει εφαρμόσει τις αυστηρές Διατάξεις, που προβλέπονται από την κείμενη Δασική Νομοθεσία.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει, πανηγυρικά, τις καταγγελίες της ΟΚΕ, η οποία, από το 2013, έχει καταθέσει δύο Μηνυτήριες Αναφορές, γι' αυτό το θέμα, όπου, με κατηγορηματικό τρόπο είχε αποκαλύψει, πως η επίμαχη έκταση του Αστέρα είναι Δημόσιο Δάσος που βρίσκεται, παρά τις διάφορες αλχημείες, εκτός σχεδίου πόλεως. Παρά ταύτα και οι δύο αυτές Μηνυτήριες Αναφορές μας τέθηκαν στο αρχείο, από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, χωρίς το αιτιολογικό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Χαρακτηριστική είναι η αιτιολογία, που προβάλλει Δικαστικός Λειτουργός, ότι την αποκλειστική κυριότητα επί της έκτασης την έχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), κάτι που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση, με την ως άνω Δήλωση της ΑΔΑ στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας, όπου σαφέστατα αναφέρει ότι ανήκει, σαν Δημόσια Δασική Έκταση στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, ο πιο πάνω Δικαστικός Λειτουργός προβάλλει ότι η έκταση είναι εντός σχεδίου πόλεως, ενώ η Διεύθυνση Δασών, της ΑΔΑ, με την Δήλωση Ιδιοκτησίας, την θεωρεί εκτός σχεδίου. Επισυνάπτονται και τα σχετικά έγγραφα.

 Κατόπιν των ανωτέρω, τόσο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, όσο και η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου πρέπει να ανασύρουν τις δύο Δικογραφίες με τις Μηνυτήριες Αναφορές μας, από το αρχείο εξαιτίας των νέων συντριπτικών στοιχείων, που προέκυψαν κατόπιν της έρευνας της Ομάδας μας και να τις επανεξετάσουν και τις δύο εξ αρχής. Παράλληλα υποστηρίζουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, την Αίτηση Ακύρωσης, που πρόκειται να υποβάλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης.

Με την 23χρονη ενασχόλησή της, σε θέματα που άπτονται του Δημόσιου βίου και της καθημερινότητας του πολίτη η ΟΚΕ έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της, εντοπίζοντας και καυτηριάζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις της Κρατικής μηχανής και υποκαθιστώντας, στην ουσία, τους κατ’ επίφασιν, κρατικούς θεσμούς.

Πηγή : ixnilatis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου