20 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη ,το όπλο των ιθαγενών


Το δεύτερο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Νορβηγίας ανακοίνωσε οτι αποσύρει τις επενδύσεις του (μετοχές),αξίας 55 εκατομμ.£, από 4 εταιρείες που συνδέονται με την κατασκευή του αγωγού στην Ντακότα, γιατί "συμβάλουν σε σοβαρές ή συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Το Κοινοβούλιο των Σάμι στη Νορβηγία, το οποίο εκπροσωπεί τους ιθαγενείς Σάμι, έπεισε το συνταξιοδοτικό ταμείο ώστε να προχωρήσει σε μια πράξη διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των αυτοχθόνων πληθυσμών, σύμφωνα με την Guardian. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών η οποία αναφέρει ότι η έγκριση του αγωγού στη Ντακότα χορηγήθηκε "χωρίς επαρκή κοινωνική, πολιτιστική ή περιβαλλοντική εκτίμηση» και με "ουσιαστική απουσία,διαβούλευση ή συμμετοχή των φυλών ".

Ολόκληρο το άρθρο από independent εδώ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για ο,τι συμβαίνει στη Ντακότα : Η γη των Sioux στην πραγματικότητα είναι κλεμμένη απο την Army Corps of Engineers (κατασκευάστρια και του αγωγού) ,μέσα απο το πρόγραμμα "έλεγχος πλημμυρών" Η Army Corps of Engineers άρχισε την κατασκευή του φράγματος Oahe το 1948,πλημμύρισε πάνω από 160.000 στρέμματα για να δημιουργήσει την λίμνη Oahe, Το ένα τέταρτο των μελών της φυλής έπρεπε να μετεγκατασταθούν.
Ενα μέλος της φυλής είπε κάποτε ότι, "έλεγχος πλημμυρών στην πραγματικότητα σημαίνει ότι οι λευκοί ελέγχουν το νερό και οι Ινδιάνοι πλημμυρίζουν"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου