26 Απριλίου 2017

stay away, until apartheid is over


AN OPEN LETTER TO RADIOHEAD
 

Λονδίνο, 24 Απριλίου 2017

Αγαπητοί Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O'Brien και Philip Selway,

Είστε έτοιμοι να παίξετε το Τελ Αβίβ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να το ξανασκεφτείτε - επειδή παίζοντας στο Ισραήλ θα παίζετε σε μια κατάσταση όπου, σύμφωνα με τους εισηγητές των ΗΕ, «έχει επιβληθεί στον παλαιστινιακό λαό ένα σύστημα απαρτχάιντ».


Roger Waters, Thurston Moore, Ken Loach και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή προς τους Radiohead. Ζητούν την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας του συγκροτήματος στις 19 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ.

Αναρωτιούνται επίσης ,στην επιστολή,γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν πρόκειται για την Παλαιστίνη
Αναρωτιούνται γιατί να αρνηθεί το συγκρότημα να σταθεί αλληλέγγυο σε ένα λαό υπό κατοχή ,ενώ συμμετείχε στην εκστρατεία για το Θιβέτ.. Και αφού μίλησε (το συγκρότημα) για την 50ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,γιατί να αρνηθεί να αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα όταν πρόκειται για τον Παλαιστινιακό λαό;

Γιατί αν αντιταχθείς στην πολιτική της διαίρεσης, της διακριτικής μεταχείρισης και του μίσους ,σημαίνει ότι αντιστέκεσαι για οπουδήποτε συμβαίνει αυτό ,και στην Παλαιστίνη συμβαίνει κάθε μέρα. ..
Διαφορετικά,δεν κάνεις τίποτε άλλο από "απλή ρητορική" ...και κλείνει η επιστολή με την παράκληση: stay away, until apartheid is over..

Ολόκληρη η επιστολή εδώ :

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου